The comeback van de clubicoon

tafeltennis

Als een grote sporter is het de grootste teleurstelling als je hoort dat je de komende tijd niet mag sporten. Datzelfde had ik ook. Ik ben namelijk een professionele tafeltennis. Daarnaast speel ik in de 2e divisie van tafeltennis Duitsland en ik doe regelmatig mee met internationale toernooien. Ik ben daarnaast ook nog coach van het eerste team van mijn club. Echter is het zo dat ik ook af en toe training geef bij de jeugd en dat ik naast tafeltennis nog ander werk heb. Ik ben namelijk ook nog 20 uur te vinden bij de plaatselijke tafeltennistafel verhandelaar. Dus mijn leven staat in het teken van deze sport en mijn kinderen zijn er ook aan begonnen.

De blessure die het verschil maakte

Helaas is de werkelijkheid nu dat ik geblesseerd ben geraakt aan mijn linker schouder. Dit is niet zomaar een blessure. Dit kan namelijk 2 jaar lang blijven aanhouden als ik er niks aan doe vertelde de dokter. Ik heb toen besloten om terug naar Nederland te gaan om te revalideren. De club en mijn werk sponseren mij nu zodat ik kan herstellen. Omdat ik niet zo veel verstand heb van blessures heb ik de hulp ingeschakeld van Charlotte van fit met Charlotte.

Wij zijn samen bezig geweest om mijn blessure te herstellen en hoe ik deze blessure kan voorkomen. Ze gaf mij advies hoe ik beter mijn arm kan bewegen tijdens het spelen. Het was een zware klim om er weer bovenop te komen. Het was niet zo dat ik de hele dag door niks deed. Ik ben namelijk 5 dagen in de week naar de sportschool geweest. Na een jaar getraind te hebben was ik weer hersteld. Nadat ik herstelde was ging ik weer met tafeltennis trainen om weer op niveau te komen. Na half jaar stond ik weer achter de tafel.

Mijn eerste wedstrijd na mijn blessure was erg spannend. Ik vond het spannend maar ik vond het toch ook weer leuk om te spelen. Ik begon mijn eerste wedstrijd moeilijk, maar na gelijk mijn eerste wedstrijd wist ik net te winnen. De tegenstander werd boos en gooide zijn batje tegen mijn hand en nu is mijn hand gebroken. Dus nu moet ik weer herstellen…

topsport