Sandals schoenen Luxe Ancient Greek Yianna Leather Light Y6bgyf7
Van De Voor Nieuws Beste AutoliefhebberAuto55 be Horloges 10 hxtCQsrd
Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2
20172018Delvaux Herfst 20172018Delvaux Herfst Wintercollectie Wintercollectie Wintercollectie Wintercollectie Herfst Wintercollectie Herfst 20172018Delvaux Herfst 20172018Delvaux w0OnXN8Pk

Wat zijn hamertenen en/of Hallux valgus.Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2


 

Ray Outfitters SneakerUrban Tracer Fila Fila CQxBshrdto

Hoe ontstaat dat?

Veel volwassenen, maar ook kinderen, kunnen last hebben van vervelende, krom getrokken tenen. Dit is pijnlijk en vervelend en minder mooi als men op blote voeten loopt.
Dit verschijnsel wordt vaak toegeschreven aan het dragen van te klein schoeisel of door het lopen op hoge hakken. Maar vanuit de medische wetenschap is hier nog steeds geen wetenschappelijke bewijs voor gevonden. Evenals voor de hallux valgus; dit is een benaming voor een scheef gegroeide grote teen.

Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2

 

Mijn ervaring:

Zeker 90% van de mensen lopen, zonder het te weten, op de buitenkant van hun voeten ( zie de slijtage aan de onderkant van jouw schoenen. Hierdoor is de druk op de voet niet volledig stabiel en er ontstaat onbalans. Om deze onbalans en het wiebelen van het lichaam tegen te gaan trekt men, zonder er bij na te denken, de tenen veelvuldig krom.Hornbach metalen 40 cmKopen ch Ø wandklok Zwarte op 5j3R4AL

 

Tenen, waarvoor heb ik die nodig?

Deze zijn er alleen maar voor bedoeld om tijdens het lopen c.q. hardlopen het afzetten te bevorderen. Om de richting te beïnvloeden en verder niets, zeker niet om te balanceren.

Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2

 

Test 1:

Kijk maar eens naar de slijtage onder jouw schoenen, deze vertonen vaak aan de buitenkant meer slijtage dan aan de binnenkant van de zool.

Tubular Kicks Runner ZwartLeuke Adidas Wit sneakers84046ce80ec9747bcc8f141d18cc3266 qpzMVSUG

 

Test 2:
Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2

Ga nu maar eens op 1 been staan, hierbij zul je merken dat je je tenen ook gebruikt om je balans te vinden, doordat je de toppen van je tenen op de vloer drukt. Dit gebeurt dus tijdens een wandeling waarbij je continu, bij elke stap die je maakt, je tenen kromtrekt.

 

Rekensommetje en uitkomst.

Met JurkenRokken Blousejurk Licht Collectie Lange Print Blauw 76ybfvYg

Heb je een stappenteller? Het advies is om minimaal. 8.000 stappen per dag te doen. Dit betekent dus ook dat de spieren die de tenen bedienen, maar daar eigenlijk niet voor bedoelt zijn, ook 8.000 keer hun werk moeten doen. Deze spieren worden overbelast en kunnen gaan verkrampen/verzuren. Hierdoor ontstaan afvalstoffen tussen het spierweefsel en daarop kunnen ze hun werk niet meer goed of helemaal niet meer doen. Deze spieren komen op spanning te staan waardoor de pezen niet meer ontspannen, het gevolg daarvan is dat de tenen in deze gespannen, ongewenste stand deze hamerteen gaan staan c.q. vergroeien.
Hetzelfde geldt voor de dikke teen, deze gaat ook meedoen aan het vinden van stabiliteit en kruipt als het ware onder de andere tenen. Hierdoor kan het botje in de voet gaan verdraaien en de hallux valgus ontstaat.

 

Vraag:

Anatomic Zomer Shirt New Lente Salomander Sandalen 2017Kompass7ee9e9a55e71e23b32b1364c42fd6eaf ChdrxtQs

Is hier wat aan te doen?
Ja; onze behandeling bestaat uit massages op bepaalde spieren die de voet weer doen kantelen, zodat de druk op de zijkant van de voet volledig verdwijnt en voor 80% verplaatst wordt naar de hak en 20% naar de bal van de voet. Hierdoor krijgt het lichaam de volledige stabiliteit weer terug zonder gebruik te maken van de tenen, zodat deze zich weer kunnen gaan ontspannen. Hierdoor zullen de tenen niet meer onnodig belast worden tijdens het lopen rennen of stilstaan.

Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2
Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2
Atlantic Stars Wit Dames Vega Plus Sneakers dChQtsxBr
Recente berichten
Heeft u last van duizeligheid.
Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2

Last van duizeligheid. Wist u dat duizeligheid meestal ontstaat door 1 spier in het nekgebied , […]

Contact InfoDameschoenen Goud Keus Armani Beste Jeans Glitter VpqMULGSz
Throwback Nizza ThursdayThe Adidas Lo Hi And Originals Vintage IeWEH9YD2 Labradorietdreef 12, 7828 CJ Emmen Van Heuven Goedhartlaan 57 9406 CD ASSEN André 06-40739882
© 2016 Para Massa Route. Alle rechten voorbehouden