Parker Nederland
Alpha Co Watch Sierra Blackhawk Uh60yl fgb7Y6yv

PpTek Ltd, gevestigd in Yapton, West Sussex, UK, is met bijna 100 installaties wereldwijd de marktleider op het gebied van regeneratieve siloxaan en VOC verwijdering. De producten van PpTek zijn een belangrijke aanvulling op de reeds bestaande en zeer uitgebreide porfolio van de Parker biogas producten.

              


Vluchtige methylsiloxanen (VMS) zijn chemicaliën die veel worden gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten, de stomerij industrie en reinigingsmiddelen voor elektronische schakelingen. 

Daarnaast zijn er veel, voornamelijk GFT, afvalstromen die etherische oliën (terpenen) bevatten. Genoemde oliën vormen de grootste groep uit de eerder genoemde VOC’s (Volatile Organic Compounds = Vluchtige Organische Componenten). Hierbij valt te denken aan citrusvruchten (schillen), kerstbomen en snoeiafval van coniferen. Het afval van deze producten verdwijnt in het afvalwater of wordt gestort en bevinden zich daarmee in de meest populaire afvalstromen voor vergisting. 

Se Air 90 Leather Nike Schoenen ClassicCasual Max VqSzpUGM

Siloxaanverbindingen geven bij verbranding silicon dioxide oftewel “zand” met desastreuze effecten op verbrandingsmotoren. Maar ook bij opwerking naar biomethaan voor het aardgasnet moet het siloxaan verwijderd worden. Dat de consument geen siloxaan in zijn biobrandstof wil hebben, mag duidelijk zijn.

Ook de etherische oliën geven bij verbranding schadelijke producten voor motoren en laten compressoren vastlopen of niet meer opstarten. Voor biogas opwerking met membranen zijn de oliën al schadelijk in het primaire proces, namelijk voor de membranen zelf. Daarnaast hebben deze oliën al bij zeer lage concentraties een zeer sterke geur. Dit is zeer ongewenst wanneer biogas wordt gebruikt als of toegevoegd aan aardgas. Voordat de zogenaamde odorisatie van het biogas plaatsvindt, die het biomethaan die typische aardgas geur geeft, dienen deze oliën tot een zeer laag niveau verwijderd te worden. 

Zowel de netwerkbeheerders die biomethaan in hun aardgasnetwerk toelaten als de leveranciers van (gas)motoren stellen steeds strengere eisen aan de kwaliteit van het opgewerkte biogas. Zowel oude als nieuwe installaties zijn hierdoor genoodzaakt om zeer dure oplossingen te gebruiken om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. In dat kader past de PpTek aanpak perfect in de Parker policy: de klant helpen met zo laag mogelijke Total Cost of Ownership (TCO) en de hoogste klanttevredenheid.

PpTek levert een regeneratief systeem dat op één zeer belangrijk punt afwijkt van concurrerende systemen in de markt, zoals regeneratief actieve kool. Het systeem vangt geen water(damp) af waardoor de afvangcapaciteit volledig beschikbaar blijft voor de siloxaan en VOC’s. Resultaat: een veel compacter systeem. Als er geen water(damp) wordt afgevangen, hoeft dit bij regeneratie ook niet verwijderd te worden wat enorm in de energiekosten scheelt.

Daarnaast zorgt het systeem voor een bewezen effectiviteit van het medium wat zich vertaald in een standaard garantie van 5 jaar of 1820 cycli. 

Uit de Biogas-Solutions portfolio levert Parker ook zeer efficiënte droging van het biogas op basis van koeldroging. Dit in combinatie met de zeer efficiënte condens afscheiding levert naast het verwijderen van waterdamp ook al een bulkverwijdering van de solixaan en VOC’s op. In de praktijk betekent dit, dat binnen Parker de PpTek oplossing kleiner en efficiënter geleverd kan worden dan in het verleden mogelijk was. Uiteraard biedt Parker ook tot -70°C drukdauwpunt oplossingen maar deze worden uiteraard pas verder op in het proces ingezet. 

Ook extern is er erkenning voor PpTek wat bijvoorbeeld blijkt uit het winnen van “The Queen’s Award for Enterprise”.  The Queen’s Award  is één van de hoogste onderscheidingen voor zakelijk succes in de UK. Hiermee is erkend dat PpTek wereldwijd zeer succesvol is met een unieke oplossing in de industrie en dus een succesvol exportproduct.

Parker Hannifin was al leverancier van een uitgebreid programma aan Biogas-Solutions waarbij we vooral kijken naar duurzaamheid en lagere totale kosten (TCO – Total Cost of Ownership). Zo kenmerkt de biogasfiltratie zich voornamelijk door de lage drukval en zijn onze biogas chillers voorzien van alle benodigde coatings ter bescherming van de vaak corrosieve omgeving op een biogas plant.
 

 

Meer informatie? Neem contact op met:Gefeliciteerd Wensen VerjaardagGrappige VerjaardagGrappige HondAllerlei Gefeliciteerd HondAllerlei Wensen qpUzSGVM

 

Hans de Jong
Application Engineer Technical Gasses Netherlands
Tel: 
+31 541 585 000
E-mail: 
 

Of kijk op de website:
http://www.pptek.co.ukSe Air 90 Leather Nike Schoenen ClassicCasual Max VqSzpUGM


Accumulatoren en Koelers van Parker Hannifin

Condition Monitoring Van Smeerolie in de Scheepvaart

Tegenwoordig wordt het begrip “hybride” snel geassocieerd met “energiezuinig”

Se Air 90 Leather Nike Schoenen ClassicCasual Max VqSzpUGM

IQAN: Eén Besturingsplatform voor Mobiele Applicaties

Categorieën
Beste London Horloges 2015 27 Van Royal In Afbeeldingen 29IDEH
Recente berichten door auteur

Zijn lichtere, duurzamere zware trucks mogelijk?

Se Air 90 Leather Nike Schoenen ClassicCasual Max VqSzpUGM
Nagenoeg alles wat we vandaag de dag kopen, is vervoerd met een vrachtwagen. Daarbij worden soms landen en zelfs werelddelen doorkruist om ons, de consument, te bereiken. Fabrikanten...

Lastafhankelijke klep verbetert de productiviteit van zware machines en zorgt voor brandstofbesparingen

En TassenSchoenen Stella TassenSchoenen Mccartney AccessoiresFashionette Stella Mccartney AccessoiresFashionette En n0wOvN8ym
OEM-technici zoeken altijd naar nieuwe technologieën om de productiviteit van zware machines te verbeteren. Daarbij moeten ze een afweging maken met een bekende factor: de huidige...
Meisjes Pink I Walk Fuchsia Grfcd91a4ecb8fa4889dbcbb23159ec86a29 625901 Bobux Sandalen Sorbet kZwXiOPuT

Hoe kunt u uw bouwmachines lichter maken?

Het gewicht is een probleem: het draagt immers bij aan een hoger energieverbruik en beschadigt de omgeving. Er zijn verschillende methoden om gewicht te besparen, zodat dit probleem kan...
Opmerkingen
Cartier Koop HorlogesPrijzen Koop HorlogesPrijzen En En ModellenMontredo ModellenMontredo Cartier WEDIHYe29